juoksu lenkkarit

Löydä parhaat lenkkarit 

Juokseminen on yksi suosituimmista liikuntamuodoista maailmassa. Olitpa sitten aloittelija tai kokenut maratoonari, oikeanlaiset lenkkarit voivat tehdä suuren eron suorituskyvyssäsi ja mukavuudessasi. Tässä artikkelissa annamme vinkkejä parhaiden lenkkareiden löytämiseksi ja kerromme, mitä sinun tulisi ottaa huomioon niitä valitessasi. 

1. Tunne jalkasi 

Ensimmäinen askel oikeiden lenkkareiden valinnassa on jalkojesi tunteminen. Tämä tarkoittaa sekä jalkaterän muodon että askelluksen ymmärtämistä. Onko sinulla matala, keski- vai korkeakaarinen jalka? Kääntyykö jalkasi normaalia enemmän sisäänpäin tai ulospäin juostessasi? Monissa urheiluliikkeissä tarjotaan nykyään jalkaterän analyysipalveluja, jotka auttavat sinua selvittämään nämä asiat. 

parhaat lenkkarit

2. Valitse oikea koko 

Lenkkareiden koko ei välttämättä ole sama kuin tavallisten kenkien koko. Juostessa jalat turpoavat, joten on tärkeää jättää hieman tilaa varpaille. Hyvä nyrkkisääntö on, että varpaiden ja kengän kärjen väliin tulisi jäädä noin peukalonleveyden verran tilaa. Muista myös kokeilla kenkiä iltapäivällä tai illalla, kun jalkasi ovat yleensä hieman turvonneet päivän toiminnan jälkeen. 

3. Etsi oikea iskuvaimennus 

Iskuvaimennus on erityisen tärkeää juoksijoille, joilla on taipumusta polvi- tai selkävaivoihin. Kenkien tulisi tarjota riittävästi tukea ja vaimennusta, jotta ne voivat suojata niveliäsi juostessa kovilla alustoilla. Eri kengät tarjoavat erilaisia vaimennustekniikoita, kuten geelipehmusteita, ilmavaimennusta tai vaahtomuovipehmusteita. 

4. Harkitse käyttötarkoitusta 

Erilaiset juoksualustat vaativat erilaiset kengät. Maastojuoksukengät on suunniteltu epätasaisille ja vaihteleville alustoille, kun taas maantiejuoksukengät tarjoavat paremman iskunvaimennuksen ja pidon asfaltille. Lisäksi, jos harrastat nopeusharjoittelua tai kilpailet, kevyet kisakengät voivat olla hyvä valinta. 

parhaat juoksu lenkkarit

5. Kokeile useampaa paria 

Älä tyydy ensimmäisiin kenkiin, joita kokeilet. Eri merkit ja mallit tarjoavat erilaisia istuvuuksia ja ominaisuuksia. Kävele ja juokse koeparien kanssa liikkeessä saadaksesi paremman käsityksen siitä, miltä ne tuntuvat jalassa. Muista, että paras kenkä on se, joka tuntuu mukavimmalta ja tarjoaa parhaan tuen sinun jaloillesi. 

Suositellut merkit ja mallit 

Tutustu alla testaamiimme huippumalleihin ja löydä niille parhaat hinnat!

Nike Air Zoom Pegasus 

Nike Air Zoom Pegasus on tunnettu mukavuudestaan ja kestävyydestään. Tämä kenkä sopii hyvin sekä aloittelijoille että kokeneille juoksijoille. 

Adidas Ultraboost 

Adidas Ultraboost on tunnettu erinomaisesta vaimennuksestaan ja tyylikkäästä ulkonäöstään. Se tarjoaa pehmeän ja mukavan juoksukokemuksen. 

Asics Gel-Kayano 

Asics Gel-Kayano on loistava valinta ylipronaatio-ongelmista kärsiville juoksijoille. Se tarjoaa erinomaisen tuen ja vaimennuksen. 

Brooks Ghost 

Brooks Ghost on monipuolinen juoksukenkä, joka tarjoaa hyvän tasapainon vaimennuksen ja tuen välillä. Se sopii hyvin monenlaisille juoksijoille. 

Hoka One One Clifton 

Hoka One One Clifton tunnetaan paksusta pohjastaan ja erinomaisesta iskunvaimennuksestaan. Se on erinomainen valinta pitkille juoksumatkoille. 

Oikeiden lenkkareiden löytäminen voi vaatia aikaa ja vaivaa, mutta se on ehdottomasti sen arvoista. Oikein valitut kengät parantavat juoksukokemustasi, vähentävät loukkaantumisriskiä ja auttavat sinua saavuttamaan tavoitteesi. Muista ottaa huomioon jalkateräsi muoto, askellus, juoksualusta ja henkilökohtaiset mieltymyksesi kenkiä valitessasi. Hyviä juoksuja!